Parkovisko spoločnosti Amazon v Seredi bolo v sobotu večer plné. Dôvodom však nebola pracovná zmena.

Parkovisko spoločnosti Amazon v Seredi bolo v sobotu večer plné. Dôvodom však nebola pracovná zmena.

Keďže sú kvôli situácii s ochorením Covid-19 naďalej v platnosti obmedzenia týkajúce sa zhromažďovania a verejných podujatí, spoločnosť Amazon pripravila pre svojich zamestnancov špeciálne kultúrne podujatie s dokonale zabezpečeným sociálnym odstupom.

Autokino

02/09/2020

Keďže je sociálny odstup nevyhnutný a stále sú v platnosti obmedzenia týkajúce sa zhromažďovania sa a verejných podujatí, Amazon prišiel s nápadom autokina, aby priniesol svojim zamestnancom unikátny zážitok. Zamestnanci a ich rodiny mohli v sobotu, 29. augusta z pohodlia a bezpečia svojho vozidla sledovať film premietaný priamo na parkovisku pri budove logistického centra na 8 x 4 m veľkou, na túto príležitosť nainštalovanou LED obrazovku.

Na jeden film bola vytvorená kapacita pre 54 áut a aby si čaro autokina mohlo vychutnať čo najviac záujemcov spomedzi zamestnancov, nepremietal sa len jeden film, ale rovno dva. Prvý, Takmer dokonalé tajomstvo, sa začal premietať o 17:00. Po jeho skončení sa autá na parkovisku vystriedali a o 20:30 začalo premietanie filmu Neviditeľný.

Zamestnanci hodnotili akciu veľmi pozitívne: ,,Autokino pred budovou Amazonu v Seredi bol skvelý nápad. Bolo fajn ,,prísť do práce" a pozrieť si film. Tešilo ma neformálne stretnutie s kolegami za dodržania bezpečnostných rozostupov. Oceňujem snahu organizátorov za vynaložené úsilie aj v týchto špeciálnych časoch. Teším sa na ďalšie takéto aktivity," odpovedal jeden zo zamestnancov, Štefan Horváth. „Úžasne prevedená udalosť v podaní nášho organizačného tímu. Vďaka trefnému výberu filmu a kvalitnej audio video technike, sme mali príjemne strávený večer z pohodlia auta. Už teraz sa teším na ďalšiu príležitosť prísť aj v čase osobného voľna,“ povedal Patrik Brazdovica.

V spoločnosti Amazon sa snažia mať k zamestnancom blízko a vytvoriť im priestor, do ktorého sa radi vracajú. A to aj aktivitami, ktoré priamo nesúvisia s pracovnými procesmi. „Kvôli opatreniam a situácii bola naša každoročná najväčšia letná akcia zrušená, a tak sme túto akciu pripravovali s o to väčším zápalom a nadšením. Pozitívna spätná väzba je pre nás najväčším zadosťučinením,“ povedala organizátorka Ivana Kudráčová. „Sme radi, že sme pre našich zamestnancov pripravili niečo nové a nevšedné i v čase obmedzení a bezpečnostných pravidiel,“ doplnil Radek Stegbauer, generálny riaditeľ Amazonu v Seredi.

O spoločnosti Amazon:

•    Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.

•    Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

•    Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

•    Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.

•    Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 2 600 zamestnancov na plný úväzok.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a na press portáli spoločnosti.