Spoločnosť Amazon získala ocenenie „Top Employer 2023“

Spoločnosť Amazon získala ocenenie „Top Employer 2023“

Bratislava/Sereď, 28. februára 2023 – Spoločnosť Amazon bola na Slovensku ocenená ako špičkový zamestnávateľ. Tento certifikát prezentuje odhodlanie spoločnosti zlepšovať pracovné prostredie vďaka kvalitným HR princípom a metodike. Certifikáciu Amazon na Slovensku získal v rámci aktivít reverzného centra v Seredi. To je v prevádzke od roku 2017 a zamestnáva viac ako 2500 ľudí.

Spoločnosť Amazon získala ocenenie „Top Employer 2023“

28/02/2023

Získanie certifikátu Top Employer dokazuje, že ocenená organizácia sa svojou vynikajúcou metodikou v oblasti ľudských zdrojov snaží o lepšie pracovné prostredie. „Len u nás v Seredi zamestnáva spoločnosť Amazon viac ako 2500 pracovníkov, ktorí sú špecialisti v rôznych oblastiach, majú rôzne profesionálne ambície a rozmanité zručnosti. Som veľmi rád, že naše úsilie o skvelé pracovné prostredie bolo ocenené prestížnym certifikátom Top Employers nielen na Slovensku, ale aj vo všetkých európskych centrách. Získanie certifikátu je pre nás záväzkom aj naďalej pokračovať v hľadaní inovatívnych spôsobov, ako zlepšovať podmienky pre našich zamestnancov,“ hovorí Miloš Jasenčak, generálny manažér Amazonu v Seredi.

Program Top Employers certifikuje spoločnosti na základe výsledkov prieskumu kvality v rámci metodiky z oblasti HR. Tento prieskum pokrýva šesť oblastí, ktoré sa skladajú z dvadsiatich tém zahrňujúcich napríklad aj HR stratégiu, pracovné prostredie, získavanie talentov, vzdelávanie, diverzitu, rovnosť príležitostí a inklúziu, wellbeing a ďalšie.

„Súčasná mimoriadna doba ukazuje, čo je na ľuďoch a organizáciách najlepšie. A práve toho sme boli svedkami v našom tohtoročnom certifikačnom programe Top Employers 2023. Všetci ocenení zamestnávatelia dokázali, že im záleží na rozvoji a blahu svojich zamestnancov. Tým spoločne obohacujú pracovný svet. Sme hrdí na to, že môžeme slávnostne oznámiť tohtoročný zoznam špičkových zamestnávateľov ktorí kladú dôraz na pracovné podmienky a spokojnosť svojich zamestnancov, a to je hlavný dôvod, prečo sa možu pochváliť ocenením Top Employers 2023,“ hovorí David Plink, generálny riaditeľ Top Employers Institute.

 

Zamestnanci oceňujú flexibilitu a štvordňový pracovný týždeň

 

Mirka v Amazone pracuje takmer päť rokov a popri práci sa rozhodla externe vyštudovať vysokú školu v odbore ošetrovateľstvo „Super na tomto spojení je, že veci zo štúdia uplatňujem aj v práci a naopak. Mnohé soft skills potrebné pre prácu s ľuďmi, ako byť oporou, či vypočuť si a pochopiť druhého uplatňujem aj u nás v Amazone,“ porovnáva s úsmevom.

Pavol si zase pochvaľuje možnosť flexibilnej práce, aby sa vo voľnom čase mohol venovať svojej vášni – včelárstvu. „Som veľmi vďačný za podporu od firmy aj od kolegov, časová flexibilita mi v mojej záľube veľmi pomáha.“ Zároveň o svojom hobby rád rozpráva aj kolegom. „Niektorí z nich už ku mne prišli aj na prezentáciu. A v podstate aj moja práca aj moje hobby spolu v mnohom súvisia a vidím tam viaceré prepojenia. Na dosiahnutie kvalitného výsledku tiež treba súhru mnohých členov,“ dodáva.

 

 

 

O spoločnosti Amazon:

Amazon sa riadi štyrmi hlavnými princípmi: zameriava sa viac na zákazníka než na konkurenciu, túži po neustálom zlepšovaní, zaoberá sa inováciou prevádzky a premýšľa v dlhodobom horizonte. Amazon sa usiluje o to, byť najviac prozákazníckou spoločnosťou, najlepším zamestnávateľom a najbezpečnejším pracoviskom na svete. Amazon je priekopníkom v projektoch a službách, ako sú hodnotenia zákazníkov, nákup na jedno kliknutie, osobné odporúčanie, Prime účet, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing, elektronické čítačky Kindle, vzdelávací program Career Choice, tablety Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, technológia Just Walk Out, Amazon Studios alebo The Climate Pledge. Záujemcovia o miesto v Amazone sa môžu hlásiť priamo na webových stránkach.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na press portáli a nezabudnite nás sledovať na YouTube.

O Inštitúte Top Employers:

 

Top Employers Institute je celosvetovou autoritou v oblasti posudzovania kvality v oblasti práce s ľuďmi, ktorú pomáha akcelerovať. Prostredníctvom certifikačného programu Top Employers Inštitútu môžu zúčastnené spoločnosti získať certifikát a uznanie najlepšieho zamestnávateľa. Top Employers Inštitút, ktorý bol založený pred viac ako 30 rokmi, certifikoval už 2 053 organizácií v 121 krajinách a regiónoch. Takto certifikované spoločnosti pozitívne ovplyvňujú životy viac ako 9,5 miliónov zamestnancov na celom svete.

 

 

Viac informácií poskytne:

Noah Zyla                                                                                                        

CEE PR manager                                                                                                             

Amazon                                                                                                                             

Tel.: +420 778 432 469                                                                                                               

E-mail: zylanoah@amazon.cz