Amazon otvoril na Slovensku nové centrum humanitárnej pomoci. Chce pomôcť humanitárnym organizáciám poskytnúť rýchlejšiu podporu ukrajinským utečencom

Amazon otvoril na Slovensku nové centrum humanitárnej pomoci. Chce pomôcť humanitárnym organizáciám poskytnúť rýchlejšiu podporu ukrajinským utečencom

23. marca – Len za 10 dní sa podarilo Amazon tímom z celého sveta spojiť a vybudovať vo východnej Európe nové centrum humanitárnej pomoci. Podarilo sa im na Slovensku premeniť 5 000 m2 skladových priestorov, ktoré pôvodne slúžili na plnenie objednávok od zákazníkov, na zariadenie pre zber a distribúciu potrebných zásob ukrajinským utečencom. Aktuálne sa jedná o najväčšie centrum tohto typu, ktoré kedy Amazon vybudoval a funguje so širšou infraštruktúrou spoločnosti, inovatívnymi technológiami a globálnou logistickou sieťou. Jeho cieľom je čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zaistiť kriticky dôležité dodávky pre humanitárne organizácie v konfliktom zasiahnutom regióne.

Centrum humanitárnej pomoci

23/03/2022

Po spojazdnení centra teraz po celej Európe pripravujeme a doručujeme štyri milióny kusov dôležitých zásob darovaných spoločnosťou Amazon aj našimi zákazníkmi – vrátane materiálov na budovanie dočasných prístreškov, hygienických potrieb, prikrývok a oblečenia. V súlade s najväčšími potrebami utečencov vyhodnocujeme, aké zásoby môžeme darovať priamo, obstarávame všetky chýbajúce položky a potom kompletizujeme, balíme a odosielame zásielky, ktoré charitatívne organizácie ďalej dodávajú utečencom. Zákazníci v Európe môžu na podporu týchto aktivít prispievať v našich európskych obchodoch prostredníctvom špeciálnych zoznamov prianí.

Akonáhle sa zásielky s humanitárnou pomocou dostanú do našej európskej siete, tím prepravných služieb Amazonu ich dopraví do nového centra na Slovensku, kde je pre nich vyhradený špeciálny priestor. Následne sú darované zásoby distribuované v spolupráci s charitatívnymi organizáciami, ako je Save The Children a Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca, občanom Ukrajiny, ktorí utekajú zo svojej krajiny. Strategická poloha slovenského centra humanitárnej pomoci v Seredi výrazne urýchli presun týchto dodávok po celom Poľsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Moldavsku a Českej republike a my sme tak schopní ukrajinským deťom a rodinám pomôcť čo najefektívnejšie.

Spustenie tohto strediska za menej ako 10 dní bolo možné vďaka obrovskému úsiliu našich tímov. Sme vďační našim zákazníkom za ich štedrosť a našim tímom a partnerom za ich prácu a odhodlanie podporiť v tomto kritickom čase tých, ktorí to potrebujú najviac.