Z radového zamestnanca distribučného centra sa stal vedúcim medzinárodného tímu: „V Amazone mám možnosť neustále sa rozvíjať“, hovorí Patrik

Z radového zamestnanca distribučného centra sa stal vedúcim medzinárodného tímu: „V Amazone mám možnosť neustále sa rozvíjať“, hovorí Patrik

Patrik hneď po maturite nastúpil do distribučného centra Amazonu, kde začal pracovať na vstupnej pozícii oddelenia kvality. Vďaka podpore nadriadených a podpornej firemnej kultúre sa však za šesť rokov vypracoval na vedúceho medzinárodného tímu v Prahe. Výzvy berie ako príležitosti. Postupoval cez rôzne oddelenia, až zakotvil v oddelení ľudských zdrojov a stal sa vedúcim tímu. Práca v spoločnosti Amazon bola skutočne správnym životným krokom a okrem profesionálneho úspechu tu našiel aj svoju životnú partnerku.

Z radového zamestnanca distribučného centra sa stal vedúcim medzinárodného tímu: „V Amazone mám možnosť neustále sa rozvíjať“, hovorí Patrik

10/01/2024

Po strednej škole v oblasti IT Patrik premýšľal, kam sa ďalej profesijne posunúť. Náhodou sa z reklamy dozvedel o práci v spoločnosti Amazon, kam nakoniec nastúpil. Začal na vstupnej pozícii ako pracovník distribučného centra s tým, že zostane pár mesiacov a pôjde ďalej. „Stretol som však skvelého manažéra, ktorý ma veľmi podporil a pomohol mi rýchlo sa zorientovať v novom prostredí," spomína Patrik.

„A dnes je to už šesť rokov, čo pracujem v Amazone," usmieva sa. Na americkej spoločnosti oceňuje najmä ústretovú a otvorenú firemnú kultúru. „Ak chcete, dostanete všetku podporu, ktorú na rozvoj potrebujete. Či už ide o získavanie nových pracovných skúseností, vzdelávanie alebo prácu v zahraničí. Sám som toho dôkazom," hovorí.

Z IT na oddelenie ľudských zdrojov

Vďaka svojmu nadšenému prístupu k práci získal na začiatku kariéry pozíciu vedúceho v oddelení kvality. Následne sa Patrik presunul do Serede, kde rozbiehal vratkové centrum Amazon, ktoré sa zaoberá vráteným tovarom od zákazníkov. Tam dostal príležitosť vyskúšať si aké je to viesť menší tím. Ten pod jeho vedením dosahoval skvelé výsledky. Ďalší kariérny krok na seba preto nenechal dlho čakať. „Nastúpil som do oddelenia nadrozmerných položiek, kde som mal na starosti tím až 120 ľudí. Bola to skvelá skúsenosť," spomína.

Patrik má veľmi rád výzvy a baví ho aj práca s ľuďmi. Pravdepodobne preto ho jeho kariérna cesta zaviedla na oddelenie ľudských zdrojov. „Keď som uspel v internom výberovom konaní na oddelenie ľudských zdrojov, mohol som začať prenikať do úplne iného odvetvia, než som pôvodne študoval," hovorí Patrik, ktorý sa postupne vypracoval na vedúceho medzinárodného tímu.

Životná láska a plány na život v zahraničí

Patrik sa v spoločnosti zoznámil aj so svojou súčasnou partnerkou. „Najprv som za ňou každý víkend chodil do Prahy, ale po pol roku sa môj tím presťahoval do administratívnej budovy v Karlíne, a vďaka tomu sme mohli byť stále spolu," spomína. Patrik je v súčasnosti v Prahe spokojný, ale nebol by to on, keby už teraz neplánoval budúcnosť. Okrem práce začal na vysokej škole študovať projektový manažment v oblasti ľudských zdrojov. Prácu by si chcel hľadať aj v zahraničí.

„Vždy som rád cestoval, dokonca aj sám. Jednoducho som si vzal batoh a niekam som išiel. Chcel by som si vyskúšať aj život a prácu v zahraničí. Spoznať nových ľudí a kultúru. V Amazone sú tieto možnosti, takže verím, že sa mi to určite splní," dodáva Patrik, ktorý si cestovaním dobíja energiu. „Keďže nemám fyzicky náročnú prácu, ale pracujem hlavou, ideálna dovolenka je pre mňa taká, kde ju môžem vypnúť. A ideálne fyzicky sa zničiť," smeje sa. „Keď potrebujem uniknúť z reality, rád si prečítam dobrú knihu, zašportujem si, ale som aj veľký milovník áut," uzatvára.