Amazon zvyšuje nástupnú hodinovú mzdu pre zamestnancov v logistike na Slovensku na 6,4 eur a viac

Amazon zvyšuje nástupnú hodinovú mzdu pre zamestnancov v logistike na Slovensku na 6,4 eur a viac

Začínajúci zamestnanec spoločnosti Amazon zarobí v priemere 1 075 eur mesačne.

Amazon zvyšuje nástupnú hodinovú mzdu pre zamestnancov v logistike na Slovensku na 6,4 eur a viac

07/08/2023

Amazon plánuje zvýšiť prepočítanú nástupnú mzdu pre zamestnancov logistiky na Slovensku na 6,4 eur v hrubom na hodinu a viac a pre špecializované pozície a vedúcich tímov na 8 eur v hrubom na hodinu a viac. Amazon pravidelne každý rok prehodnocuje mzdy na logistických pracoviskách, aby zabezpečil konkurencieschopnosť miezd vo všetkých regiónoch.

 

Pracovné benefity v Amazone: Predĺžená rodičovská dovolenka, dotovaná doprava do práce alebo inovatívny kariérny program

Okrem toho je pre zamestnancov na Slovensku pripravený veľký balík príplatkov a zliav, ako napríklad dochádzkové bonusy (až do výšky 20 %), životné poistenie, dôchodkové pripoistenie, dotovaná doprava do práce, dotované stravovanie za 1 €, zľavy pri nákupoch na Amazon.de, program návratu pre rodičov na rodičovskej dovolenke, rodinný bonus, darčekové poukážky, asistenčný program pre zamestnancov a mnoho ďalšieho vrátane inovatívneho programu Career Choice, ktorý pokrýva 95 % školného na vzdelávacie kurzy.

 

Od októbra 2023 nová hodinová mzda v spoločnosti Amazon

„Pravidelne prehodnocujeme naše mzdy, aby sme zabezpečili, že ponúkame konkurencieschopné platy. Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť ďalšie zvýšenie platov v našich vysoko uznávaných logistických tímoch na Slovensku. Aj naďalej tvrdo pracujeme na poskytovaní pozitívneho pracovného prostredia, vynikajúcich kariérnych príležitostí a skvelých benefitov. Zo samotných rozhovorov so zamestnancami viem, že toto sú dôležité dôvody, prečo ľudia chcú pracovať v Amazone - či už ide o ich prvé zamestnanie, sezónnu prácu alebo príležitosť na kariérny postup,“ hovorí Miloš Jasenčak, generálny manažér Amazonu na Slovensku.

 

Práca v spoločnosti Amazon: Top Employer

Spoločnosť Amazon bola tento rok ocenená ako skvelý zamestnávateľ a získala na Slovensku certifikát Top Employer. Program Top Employers certifikuje organizácie na základe výsledkov prieskumu kvality postupov v oblasti ľudských zdrojov. Tento prieskum pokrýva šesť oblastí pozostávajúcich z dvadsiatich tém vrátane stratégie ľudských zdrojov, pracovného prostredia, získavania talentov, vzdelávania, diverzity, rovnosti príležitostí a inklúzie, wellbeingu a ďalších.

 

Amazon na Slovensku zamestnáva takmer 3 000 stálych zamestnancov vo fulfilment centre v Seredi a v korporátnych kanceláriách v Bratislave. Oblasti pôsobenia Amazonu sú rovnako rozmanité ako zamestnanci, ktorí u nás pracujú. Rozmanitosť a inklúzia sú pevne zakotvené v zásadách nášho vedenia. Celkovo v spoločnosti Amazon pracujú ľudia z viac ako 70 národností.