Podpora Ukrajine a jej občanom od spoločnosti Amazon

Podpora Ukrajine a jej občanom od spoločnosti Amazon

Dianie na Ukrajine sledujeme so zdesením, obavami a zármutkom. Ako spoločnosť na území Ukrajiny síce priamo nepôsobíme, ale máme zamestnancov aj partnerov, ktorí z tejto krajiny pochádzajú alebo k nej majú silnú väzbu. V tomto zložitom období ponúkame našim zamestnancom mimoriadnu podporu a starostlivosť.

10/03/2022

V uplynulých dňoch sme v Amazone pracovali na tom, aby sme tým, ktorí sú priamo zasiahnutí vojnovým násilím, čo najviac pomohli. Pre akúkoľvek spoločnosť bez lokálnej prítomnosti je ťažké poskytovať bezprostrednú podporu vo vojnovej zóne. Preto sme darovali 5 miliónov dolárov organizáciám, ktoré poskytujú pomoc na mieste, vrátane UNICEF, UNHCR, Svetového potravinového programu, Červeného kríža, Polska Akcja Humanitarna a Save the Children.

Do zbierky sa zapájajú zamestnanci aj zákazníci

Naši zamestnanci nám povedali, že chcú pomôcť tiež. Preto týmto organizáciám od našich tímov rozdeľujeme ďalšie prostriedky až do výšky 5 miliónov dolárov. Sme radi, že sa do tejto akcie doteraz zapojilo viac ako 10 000 našich zamestnancov po celom svete. Pre zákazníkov, ktorí chcú pomôcť, sme na domovské stránky našich webov v USA, Veľkej Británii, Poľsku a Nemecku pridali darcovské tlačidlá a upustili od poplatkov za spracovanie platieb. Prispeli už desaťtisíce našich zákazníkov a my sa staráme o to, aby sa tieto financie dostali k organizácii Save the Children a Červenému krížu priamo na mieste.

Okrem finančnej pomoci sa snažíme naše tímy a ukrajinských pracovníkov podporovať aj inými spôsobmi. Napríklad sme pripravení zamestnancom na Slovensku poskytnúť dodatočné voľno, aby sa mohli postarať o seba a svoje rodiny, a s ukrajinskými občanmi spolupracujeme na urýchlení imigračných pracovných víz potrebných na presun do bezpečnejších krajín.