Svetové pláže krášlia plavky zo Slovenska

Svetové pláže krášlia plavky zo Slovenska

Najväčší internetový predajca na svete, spoločnosť Amazon, ponúka obchodníkom možnosť predaja prostredníctvom stránky Amazon.de aj na Slovensku. Malým a stredným podnikateľom (MSP) ponúka okrem rôznych marketingových nástrojov aj program Fulfilled by Amazon (FBA), v rámci ktorého im poskytuje úplný logistický servis. Domáca značka Relleciga je len jednou z mnohých, ktorej produkty sa vďaka tejto spolupráci dostali nielen za hranice Slovenska, ale doslova do celého sveta.

Seller Story

11/03/2021

Amazon ponúka podnikateľom možnosť odpovedať svojim zákazníkom na dopyt a zároveň poskytuje príležitosť osloviť nových zákazníkov online, a to aj mimo vlastného regiónu. Obzvlášť v čase pandémie, keď ľuďom v nakupovaní v kamenných obchodoch bránia plošné opatrenia alebo strach o vlastné zdravie, tak umožňuje zákazníkom pohodlne a bezpečne nakupovať obľúbené produkty aj od slovenských firiem z pohodlia vlastných domovov. Všetko, čo musia predajcovia urobiť, je doručiť produkty do logistického centra Amazonu a tam sa už postarajú o zvyšok – uskladnenie, doručenie aj zákaznícky servis.

Práve tento krok sa rozhodla podniknúť v roku 2014 na Slovensku pôsobiaca značka RELLECIGA. A aj vďaka podpore Amazonu nosia spokojné zákazníčky plavky značky Relleciga na celom svete. K predaju cez Amazon priviedli konateľa spoločnosti Mariána Gletta samotní manažéri najväčšieho svetového internetového predajcu. Ešte v tom istom roku spustila značka cez Amazon predaj v USA a už o pár mesiacov sa zúčastnila akcie ,,Prime Day", celosvetovej marketingovej akcie, v rámci ktorej ponúka Amazon zákazníkom rôzne zľavy. V ten deň predala značka Relleciga len v USA 2 700 kusov plaviek, a to v priebehu neuveriteľných štyroch hodín. V roku 2015 si značka založila predajný účet v Nemecku a následne vo všetkých ďalších krajinách, v ktorých má Amazon svoju platformu elektronického obchodu.

,Program Fulfilled by Amazon je najlepší spôsob ako zabezpečiť, aby sa vaše produkty dostali pred oči najkúpyschopnejším zákazníkom sveta a aby sa o logistiku postaral najväčší profesionál, aký na svete existuje,“ vyjadril sa Marián Glett, riaditeľ značky RELLECIGA pre Európu. ,,Predajca má teda voľné ruky a môže sa starať hlavne o to, aby jeho produkty boli najlepšie, najkvalitnejšie a cenovo najvýhodnejšie.“

Okrem FBA ponúka Amazon aj marketingové služby pomáhajúce zviditeľňovaniu produktov - reklamné kampane, tzv. ,,Lightning Deals“ a ,,Prime Day“ akcie. Amazon disponuje tímom reklamných poradcov, ktorí pomáhajú nastaviť kampane a následne ich optimalizovať na čo najvyšší výkon.

,,Spolupráca s Amazonom nie je nikdy jednotvárna. Amazon sa, ako najväčšia predajná platforma na svete, neustále prispôsobuje potrebám zákazníka a aktívne informuje a nabáda predajcov, aby svoje predajné techniky adaptovali aktuálnemu vývoju trhu,“ vraví Marián Glett. ,,Okamžite sme pochopili najväčšie výhody predaja cez Amazon a aj vďaka individuálnemu prístupu a priateľským kontaktom na jeho manažérov sa nám každoročne darí zvyšovať predaje našich produktov.“

,,Sme veľmi hrdí, že môžeme aj takýmto spôsobom podporiť slovenských podnikateľov, obzvlášť v tomto náročnom čase,“ komentuje Miroslava Jozová, PR manažérka spoločnosti Amazon. ,,Či už niekto s predajom produktov na Slovensku len začína alebo pôsobí na trhu už dlhšie, Amazon dokáže zvýšiť ich predaj a ponúknuť ich na niekoľkých trhoch po celom svete súčasne.“

Od predaja cez Amazon vás delia len dva jednoduché kroky – stačí, aby ste si založili účet predajcu, vytvorili zoznam produktov a môžete začať generovať tržby.

 

Ďalšie výhody predaja cez Amazon:

  • Iba s jedným účtom môžete osloviť zákazníkov z celej Európy na piatich trhoch EÚ (Amazon.co.uk, Amazon.fr, Amazon.de, Amazon.it a Amazon.es) a spravovať všetky svoje zoznamy produktov a inventár v Európe.
  • S viac ako 30 produktovými kategóriami môžete predávať cez Amazon v Európe širokú škálu produktov. Navyše môžete vylepšiť svoju stratégiu predaja s našim kalendárom nákupných špičiek v EÚ.
  • Ak predávate tovar v ktorejkoľvek krajine EÚ, je pravdepodobné, že sa od vás bude vyžadovať registrácia pre daň z pridanej hodnoty (DPH). Naši poskytovatelia riešení vám môžu pomôcť urobiť registráciu pre DPH jednoduchou a nekomplikovanou. Spoločnosť Amazon prijíma platby v mnohých menách a za zjednodušenie spracovania vám platí v miestnej mene.

Viac informácií o možnosti predaja cez Amazon nájdete na amazon-news.sk/Predavaj-na-amazon.