Spoločnosť Amazon vyznamenáva hrdinu bezpečnosti na Slovensku

Spoločnosť Amazon vyznamenáva hrdinu bezpečnosti na Slovensku

Pokiaľ ide o zdravie a bezpečnosť v spoločnosti Amazon, misia je jednoduchá - byť najbezpečnejšou spoločnosťou na Zemi. Aby to Amazon dosiahol, spolieha sa na silný, skúsený a rastúci tím bezpečnosti, ktorý v súčasnosti pozostáva z viac ako 6 200 odborníkov na bezpečnosť a ochranu zdravia na pracovisku. Amazon je tiež závislý od stoviek tisíc zamestnancov, ktorí pomáhajú predchádzať bezpečnostným rizikám. Firma počúva a koná na základe ich spätnej väzby, ktorá pomáha neustále zlepšovať firemné pracovisko. Siahajú od praktických po inšpiratívne - od návrhov vylepšeného značenia na našej podlahe, po vedenie nových bezpečnostných výcvikových programov, až po proaktívne vyvíjanie bezpečnostných ilustrácií, ktoré môžu byť vystavené na našich pracoviskách.

Safety Hero

17/06/2021

Na Slovensku je jedným z hrdinov bezpečnosti Matej Chudý. Dokázal napriek únave promptne zareagovať vtedy, keď to bolo najviac potrebné a po nehode autobusu, ktorý ho viezol z práce, okamžite a nezištne pomohol jeho vodičovi zakliesnenému pod volantom.

Písal sa 14. január 2021 a bolo približne päť hodín ráno. Matej cestoval aj so svojimi kolegami domov z nočnej zmeny. Nakoľko ale  cestu pokrýval sneh a ľad, autobus dostal šmyk. Po kontakte s oproti stojacim kamiónom zostal vodič autobusu zakliesnený pod volantom. Matej nezaváhal ani na chvíľu a okamžite išiel šoféra vyslobodiť. Pomohol si provizórnou pákou a rúrou zospodu uvoľnil sedadlo vodiča, čím mu umožnil dostať sa spod palubnej dosky.  

Matej Chudý je jedným z mnohých bezpečnostných hrdinov v Amazone. Keď ide o bezpečnosť, firemným cieľom je počúvať všetkých zamestnancov. Darí sa to vďaka filozofii otvorených dverí, ktorú Amazon považuje za konštruktívnu, pretože povzbudzuje zamestnancov, aby prinášali návrhy, či hovorili o obavách týkajúcich sa bezpečnosti a poskytovali spätnú väzbu priamo manažérom a vedúcim pracovníkom. Len v roku 2020 Amazon mesačne  spolupracoval s viac ako 1 miliónom zamestnancov na 4 000 prevádzkach po celom svete a ich spätná väzba pomohla podniknúť konkrétne kroky na riešenie viacerých problémov.

,,Sme hrdí na úsilie, ktoré Matej Chudý a všetci naši zamestnanci každý deň vyvíjajú na zaistenie bezpečnosti svojich kolegov,“ uviedla Alena Kulikovová, manažérka bezpečnosti a ochrany zdravia. ,,Ďakujeme všetkým zamestnancom, že dávajú bezpečnosť na prvé miesto a že si na svojom pracovisku všímajú riziká, ktoré sa následne promptne riešia podľa závažnosti.“

Bezpečnosť je neoddeliteľnou súčasťou všetkého, čo Amazon robí - každý deň, v každej prevádzke, v každej krajine. Každé stretnutie začína bezpečnostným tipom, každé pracovisko je pravidelne kontrolované a každého zamestnanca Amazon vzdeláva a povzbudzuje, aby pri svojej každodennej práci zohľadňoval svoje vlastné zdravie a bezpečnosť a zdravie a bezpečnosť svojich blízkych. Bezpečnosť je hlboko zakorenená v každom aspekte firemnej kultúry a Amazon si váži nápady a inovácie od Mateja Chudého a všetkých hrdinov bezpečnosti v Amazone, ktorí pomáhajú viesť k tomu, aby bol Amazon najbezpečnejšou spoločnosťou na Zemi.