Moja práca v Amazone je skutočne najlepšia, akú som kedy mal, hovorí zástupca pre bezpečnosť Ladislav Košťál

Moja práca v Amazone je skutočne najlepšia, akú som kedy mal, hovorí zástupca pre bezpečnosť Ladislav Košťál

Ladislav Košťál pracuje v logistickom centre Amazon v Seredi od jeho otvorenia, čiže už viac než tri roky. Svoju kariéru v spoločnosti Amazon začínal ako radový zamestnanec, ale vďaka jeho záujmu, miestnemu HR oddeleniu a programu Amazon’s Career Choice sa stal zástupcom pre bezpečnosť celej prevádzky. Stále má množstvo ambícií, ktoré chce vo svojej kariére dosiahnuť a verí, že sa mu ich v Amazone podarí naplniť. A keď to opäť bude možné, veľmi sa teší na ďalšie výlety so svojimi kolegami.

Príbeh zamestnanca

25/02/2021

Pred svojou kariérou v Amazone pracoval Ladislav ako šofér. Do logistického centra spoločnosti v Seredi nastúpil pred tromi rokmi hneď po otvorení, keď sa celá prevádzka budovala od základov. „Počas tohto procesu som zistil, že popri práci sa rád podieľam na budovaní a zariaďovaní oddelenia,“ spomína Ladislav Košťál. Toto neušlo pozornému pohľadu miestneho HR tímu a čoskoro mu ponúkli možnosť stať sa zástupcom zamestnancov pre bezpečnosť. „Ponuka ma okamžite zaujala a vďaka programu  Career Choice, ktorý umožňuje zamestnancom zvoliť si akékoľvek školenie, pričom Amazon uhradí 95% nákladov na školné, som sa mohol zúčastniť kurzu Bezpečnosť pri práci. Po absolvovaní kurzu som sa stal zástupcom pre bezpečnosť pre celú prevádzku v Seredi,“ hovorí s hrdosťou. Ladislav sa stará o bezpečnosť pracovných procesov a v súčasnosti aj o bezpečnostné opatrenia súvisiace s pandémiou Covid-19.

Mnohé benefity a radosti spojené s prácou v Amazone

Okrem programu Career Choice Ladislav oceňuje aj mnoho ďalších benefitov, ktoré Amazon poskytuje. Napríklad možnosť výmeny zmeny bez uvedenia dôvodu alebo možnosť požiadať o tri dni dovolenky bez predchádzajúceho súhlasu. To mu umožňuje flexibilitu a slobodu v prípade, keď potrebuje niečo vybaviť mimo práce, najmä pokiaľ ide o jeho päťročného syna alebo jeho záhradu - dve z jeho najväčších vášní. Pochvaľuje si aj jedáleň prevádzky. ,,Robia tu úplne najchutnejšie prívarky. Dúfam, že toto moja mama nebude čítať - ale polievky sú tu ešte lepšie ako tie, ktoré pripravuje ona. A pritom je skvelou kuchárkou," smeje sa.

Drží tím pokope

Ladislavovi veľmi záleží na dobrých pracovných vzťahoch a jednote tímu. Teambuildingy začal organizovať hneď po dvoch týždňoch od otvorenia prevádzky a v ich organizácii pokračoval až do začiatku pandémie Covid-19. Ako vášnivý turista vzal svojich kolegov stanovať do prírody, no taktiež spoločne navštívili aj Prahu, Budapešť a Viedeň. Aj keď momentálne nie je možné zorganizovať podobné akcie, všetci sa tešia na dobu, keď budú môcť spolu opäť cestovať.

„Na práci v Amazone sa mi páči možnosť sebarealizácie - dostanem nápad na zlepšenie procesov a hneď dostanem príležitosť vyskúšať si ho v rámci našich pravidiel. A ak ten nápad funguje, začneme ho využívať,“ hovorí Ladislav. ,,Mám ďalšie ambície a viem, že v Amazone ich môžem dosiahnuť. Keď máte prácu, v ktorej máte priestor učiť sa a rásť, kde je o vás postarané a ste súčasťou skvelého tímu, verím, že ste našli tú najlepšiu možnú prácu. Rovnako ako sa to podarilo mne v Amazone.“