Logistické centrum Amazonu oslavuje 3 roky svojho pôsobenia na Slovensku: vytvorilo viac ako 2 000 stálych pracovných miest

Logistické centrum Amazonu oslavuje 3 roky svojho pôsobenia na Slovensku: vytvorilo viac ako 2 000 stálych pracovných miest

• Logistické centrum Amazonu v Seredi funguje od roku 2017 • Spoločnosť na Slovensku zamestnáva v súčasnosti celkovo viac ako 3 000 stálych zamestnancov

3. výročie Amazonu

25/02/2021

Logistické centrum Amazon bolo otvorené v roku 2017. V súčasnosti má prevádzka viac ako 2 000 stálych zamestnancov. Ďalších 1 000 zamestnancov spoločnosti pracuje v bratislavskej kancelárii. „V spoločnosti Amazon oceňujeme rozmanitosť skúseností, názorov, záujmov a odbornosti. Kandidátom tak ponúkame príležitosti k prejaveniu prirodzenej zvedavosti, vlastnej iniciatívy a veľa príležitostí na rast v rámci celej spoločnosti. Sme radi, že sa už toľkým z nich podarilo uspieť,“ hovorí Radek Stegbauer, generálny manažér logistického centra Amazon v Seredi.

 

Svedectvá zamestnancov Amazonu

Helena Rábeková, inštruktorka na oddelení balenia

,,V logistickom centre Amazonu v Seredi pracujem od začiatku jeho vzniku na Slovensku. Za posledné tri roky som sa toho veľa naučila, preto dnes zaúčam nových zamestnancov ako inštruktorka. Keď som o pracovnej ponuke spoločnosti Amazon počula prvýkrát, zaujalo ma predovšetkým finančné ohodnotenie, ale tiež možnosť pracovať na zmeny - vďaka čomu mám viac času na seba a svoju rodinu. Oceňujem tiež benefity, ktoré Amazon ponúka, napríklad dotovanú dopravu a stravu, a tiež príspevky do tretieho dôchodkového piliera, “ hovorí Helena.

 

Ladislav Košťál z oddelenia digitálnych zariadení

,,Predtým, ako som nastúpil do Amazonu, som pracoval ako šofér. Keď spoločnosť Amazon pred tromi rokmi otvorila svoje logistické centrum na Slovensku, všetko sa budovalo od základov. Počas tohto procesu som zistil, že popri náplni mojej práce ma bavilo budovanie a zariaďovanie oddelenia. Všimli si to na HR oddelení a čoskoro mi ponúkli možnosť stať sa zástupcom zamestnancov pre bezpečnosť. Ponuka ma hneď zaujala a vďaka programu Career Choice, ktorý umožňuje zamestnancom zvoliť si akékoľvek školenie a Amazon uhradí 95 percent nákladov na školné, som sa mohol zúčastniť kurzu Bezpečnosť pri práci. Po absolvovaní kurzu som sa stal zástupcom pre bezpečnosť pre celú prevádzku v Seredi. Mám ďalšie ambície a viem, že v Amazone ich môžem dosiahnuť, “ hovorí Ladislav.

 

Radovan Hlavna z oddelenia Amazon Warehouse

,,Pred kariérou v Amazone som pracoval ako fitness tréner. Ako hrdý otec dvoch krásnych detí bolo mojím cieľom poskytnúť im lepšie bývanie a hľadal som istotu v stabilnom zamestnaní. Preto som začal pracovať v Amazone. Najprv som vykladal kamióny, ale vedel som, že dokážem viac, preto som sa obrátil na svojho manažéra. To je to, čo si na prístupe Amazonu najviac cením - naši manažéri si nás vždy vypočujú a následne spolu hľadáme riešenie. Presunul som sa na oddelenie Warehouse, kde som pracoval s  routermi. Spolu s mojimi kolegami sme vytvorili nové postupy a procesy, ktoré spoločnosti umožňujú vrátiť naspäť do predaja až 90 % vrátených produktov, “ hovorí Radovan.

 

Bezpečnosť a finančné ohodnotenie

Spoločnosť Amazon poskytuje niektoré z najpokročilejších pracovísk na svete, špičkové finančné ohodnotenie a množstvo procesov a systémov určených na zaistenie pohody a bezpečnosti svojich zamestnancov. Len na Slovensku mal Amazon za posledný rok od začiatku pandémie pre svojich zamestnancov k dispozícii viac ako 180 tisíc párov rukavíc, 400 tisíc rúšok, 700 tisíc dezinfekčných utierok a 8 miliónov dezinfekcií na ruky.

Zamestnanci Amazonu v logistickom centre v Seredi dostávajú konkurenčné platy od 5,50 eur (pozície na základnej úrovni) a 7,00 eur (vedúci tímov) na hodinu. Okrem špičkových benefitov, ako je ďalší, až 20%, mesačný bonus na základe dochádzky a ročný bonus vo výške 8,5% brutto, poskytuje Amazon súkromnú zdravotnú starostlivosť, životné poistenie, doplnkový dôchodkový program, zvozovú dopravu s mesačným poplatkom iba 24 €, stravovanie za 1 €, zľavy na nákupy na Amazon.de, program Ramp Back pre rodičov a mnoho ďalších, vrátane inovatívneho programu Career Choice pokrývajúceho 95% školného různorodých kurzu, ktorý si zamestnanec vyberie.

Technológie v prevádzke Amazonu

Logistické centrum ponúka rôzne riešenia, ktoré našim zamestnancom pomáhajú pri plnení ich každodenných úloh. Naše inovatívne riešenia zaisťujú, že každodenné úlohy sú pre našich zákazníkov a zamestnancov jednoduchšie a efektívnejšie. V našom slovenskom logistickom centre používame technológie ako napríklad ergonomicky tvarované baliace stoly, ktoré našim zamestnancom pomáhajú pri každodennej práci, najnovšie softwarové riešenie, vrátane machine learning, ktoré pomáha zamestnancom správne vyhodnotiť stav položky, robotizáciu znižujúcu množstvo namáhavej fyzickej práce, najmodernejšie pomôcky pre testovanie a diagnostiku tovaru, algoritmy rozmerov krabíc, ktoré vypočítavajú správnu veľkosť krabice pre objednávku, čo pomáha zamestnancom, aby nemuseli zdĺhavo hľadať správny rozmer krabice, alebo oddelenie digitálnych zariadení, kde používame najnovšiu technológiu pre spracovanie zákazníkmi vráteného tovaru. Automatizované procesy testujú funkčnosť a stav digitálneho zariadenia a používajú sa v rozhodovacom procese zamestnanca. Počas týchto procesov sa automaticky kontroluje výdrž batérie, funkčnosť dotykovej obrazovky, mikrofónu alebo ovládacích tlačidiel. Tieto nástroje zjednodušujú prácu zamestnancov a pomáhajú im robiť správne rozhodnutia.

 

Budova prevádzky

Budova Amazonu v Seredi je jedným z našich najvyspelejších reverzných stredísk na svete. Je držiteľom certifikátu BREEAM[1] za svoje ekologické riešenia, akými sú vylepšená izolácia stien a striech, vzduchotesnosť budovy, najmodernejšie zariadenia umožňujúce rekuperáciu, t. j. spätné získavanie tepla pomocou rotujúcich tepelných výmenníkov. Na ploche 60 000 metrov štvorcových (veľkosť 9 futbalových ihrísk) je možné spracovať a uskladniť milióny položiek. Budova využíva 270 km nabíjacích a riadiacich káblov pre systém dopravného pásu. 

O spoločnosti Amazon

Amazon má štyri hlavné pravidlá: zamerať sa viac na zákazníka, než na konkurenciu, mať vášeň pre zlepšovanie, podieľať sa na napredovaní prevádzky a v neposlednom rade aj na jej dlhodobých cieľoch. Amazon bol prvou spoločnosťou na svete, ktorá ponúkla nasledujúce produkty a služby: recenzie zákazníkov, nakupovanie jedným kliknutím, osobné odporúčania, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire phone, Fire tablety, Fire TV, a Amazon Echo. Nábor na celý rad odborných pozícií a pozícií na základnej úrovni pokračuje. Záujemcovia o prácu v Amazone sa môžu prihlásiť priamo na stránke pracavamazone.sk. Sledujte aj náš tlačový portál a YouTube kanál.

 


[1] Worldwide Building Research Establishment Environmental Assessment Method (Celosvetový certifikačný systém udržateľnej výstavby)