Zamestnanci Amazonu v Seredi spojili sily, aby aj tento rok obdarovali ľudí v núdzi

Zamestnanci Amazonu v Seredi spojili sily, aby aj tento rok obdarovali ľudí v núdzi

Bratislava, 18. december 2020 - Amazon už štvrtý rok zorganizoval na Slovensku zbierku oblečenia, aby potešil a zahrial aj tieto Vianoce ľudí, ktorí to najviac potrebujú.

Vešiak pomoci

18/12/2020

S príchodom zimy a Vianoc sa ľudia tešia z tepla svojho domova, avšak nie každý má naň šťastie. Mnoho ľudí pociťuje tvrdé podmienky ulice alebo nemá možnosť prežiť Vianoce v kruhu svojej rodiny. Niektorí sa ocitli v dôsledku pandémie v ťažkej životnej situácii a sú ľudia, ktorí sú nútení opustiť svoju krajinu pre ohrozenie života a nachádzajú útočište v utečeneckých táboroch.

Zamestnanci logistického centra Amazonu v Seredi sa rozhodli aj tento rok pomôcť práve týmto ľuďom. Počas dvoch týždňov, od 1. do 13. decembra, pre nich zbierali oblečenie, obuv aj hračky.

,,Vešiak pomoci - každoročná zbierka oblečenia v predvianočnom čase, je najobľúbenejšou charitatívnou aktivitou našich zamestnancov, svedčí o tom vyše tony oblečenia, ktoré bolo vyzbierané. Dva kontajnery na textil sme zaplnili v priebehu pár dní,“ povedala organizátorka Ivana Kudráčová z Amazonu.

Časť zbierky darovali zamestnanci miestnej Nocľahárni pre ľudí bez domova a Detskému domovu v Seredi.

,,Veľmi nás táto zbierka Amazonu aj tohto roku potešila. Každý jeden kus odevu predstavuje ďalší deň, ktorí nemusia ľudia bez domova prežiť v drsných podmienkach chladu a zimy,“ povedala Silvia Adamčíková, vedúca organizačného oddelenia Mestského úradu v Seredi. ,,Navyše, keď si klienti našej Nocľahárne nájdu pri svojich lôžkach pripravené voňavé, čisté a teplé oblečenie a vianočný pozdrav od zamestnancov Amazonu, zahreje ich nielen šatstvo, ale aj pocit, že na nich niekto myslí.“

,,Detí je u nás v detskom domove momentálne 40. Darčekové balíčky s oblečením hneď so zvedavosťou obehli a nemôžu sa dočkať, až si ich na Štedrý deň otvoria. Krásne oblečenie a hračky od zamestnancov Amazonu ich nesmierne potešia,“ povedala Martina Krejčiová, vedúca úseku starostlivosti o deti v Detskom domove v Seredi.

Ďalšia časť zbierky putovala na východ Slovenska do utečeneckého tábora v rámci projektu Naši utečenci pod záštitou Slovenskej humanitnej rady, ktorého hlavným cieľom je prispieť k neustálemu zlepšovaniu starostlivosti o žiadateľov o azyl formou poskytovania základných, doplnkových a sprievodných služieb. Finálna časť zbierky oblečenia bola venovaná Ekocharite, organizácii, ktorá zbiera a následne rozváža oblečenie po celom Slovensku, rôznym charitatívnym organizáciám, rodinám v núdzi, ľuďom bez domova, aby bolo dopravené práve tým, ktorí ho najviac potrebujú a aby sa darovaním zachovaného oblečenia chránilo aj životné prostredie.

O spoločnosti Amazon:

•    Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.

•    Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

•    Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

•    Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.

•    Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 2 600 zamestnancov na plný úväzok.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a na press portáli spoločnosti.