V logistickom centre Amazon Sereď zaviedli dlhodobú spoluprácu s organizáciou Sloboda zvierat

V logistickom centre Amazon Sereď zaviedli dlhodobú spoluprácu s organizáciou Sloboda zvierat

Amazon daroval 427 kg krmiva organizácii Sloboda zvierat a potešil opustených štvornohých miláčikov.

Sloboda zvierat

02/07/2020

Amazon je spoločnosť, ktorej záleží na jej zamestnancoch, na komunite, v ktorej pôsobí a tiež na udržateľnosti procesov. Amazon v Seredi je reverzné logistické centrum. To znamená, že sa tu sústredí tovar, ktorý zákazníci z nejakého dôvodu vrátili alebo sa ho nepodarilo doručiť pôvodnému adresátovi. Úlohou reverzného centra je tento tovar vytriediť, skontrolovať a rozhodnúť čo s ním bude ďalej. Niektoré veci sa vrátia so zľavou späť do predaja, objaví sa tu však aj tovar, ktorý je pre poškodenie obalu či z iného dôvodu nepredajný. Do tejto kategórie patrí aj vrátené krmivo pre zvieratá. Aj vďaka zamestnancom logistického centra v Seredi, ktorí nie sú ľahostajní k svojmu okoliu a všímajú si, kde a ako by vedeli pomôcť, sa v Amazone rozhodli krmivo, ktoré by inak putovalo do odpadu, darovať opusteným zvieratám. 

Spoločnosť Amazon v Seredi sa spojila s organizáciou Sloboda zvierat. Vďaka tomu sa budú tešiť z darovaného krmiva opustené psíky a mačky v jednotlivých útulkoch. Prvý ,,balík“ plný 427 kg krmiva darovalo logistické centrum Amazon v Seredi Slobode zvierat koncom júna a v spolupráci plánujú naďalej pokračovať. Krmivo im budú doručovať podľa aktuálneho stavu vráteného tovaru. Najbližšia dodávka pôjde napríklad do regionálneho centra Slobody zvierat Hurbanovo.

„V rámci našich iniciatív v oblasti udržateľnosti sme zaviedli proces, vďaka ktorému môžeme neziskovým organizáciám a spolkom darovať nepredajný tovar, do ktorého spadá aj krmivo pre zvieratá,” hovorí Miroslava Jozová, PR manažérka Amazon pre ČR a Slovensko.

V Slobode zvierat sa z takéhoto daru, samozrejme, tešia a sú zaň vďační a aj cez svoje sociálne siete svojim fanúšikom oznamujú: „Veľmi pekne ďakujeme spoločnosti Amazon za zaslanie krmiva pre našich útulkáčov“.

Viac informácií o organizácii Sloboda zvierat nájdete na stránkach www.slobodazvierat.sk