Amazon daruje ochranné rúška Správe štátnych hmotných rezerv

Amazon daruje ochranné rúška Správe štátnych hmotných rezerv

Na Slovensku sa začína distribúcia 50 000 ochranných rúšok na podporu služieb verejného zdravotníctva a ďalších služieb.

23/04/2020 | Sereď

Tieto ochranné rúška pochádzajú z väčšej objednávky, ktorá práve dorazila pre zamestnancov Amazonu. „Keďže teraz máme dosť pre vlastné potreby, chceli by sme darovať toľko, koľko môžeme, priamo zdravotníckym pracovníkom. Naše logistické tímy už odovzdali ochranné rúška Správe štátnych hmotných rezerv,“ uviedla Miroslava Jozová, PR manažerka spoločnosti Amazon.

Ochranné rúška venuje Amazon Správe štátnych hmotných rezerv, ktorá podlieha priamo predsedovi vlády a centrálnemu krízovému štábu. Práve oni vedia najlepšie identifikovať priority potreby, kam treba rúška nasmerovať.

Okrem toho, Amazon venuje na Slovensku 500 tisíc eur humanitárnym organizáciám na podporu tých, ktorí sú postihnutí krízou COVID-19. Podpora zahŕňa dar v hodnote 350 tisíc eur Slovenskému Červenému krížu a 150 tisíc eur je určených na podporu miestnych organizácií v komunitách, v ktorých zamestnanci spoločnosti žijú a pracujú - pomoc v hodnote 120 tisíc eur poputuje občianskej iniciatíve Kto pomôže Slovensku, finančná pomoc v hodnote 20 tisíc eur je určená priamo mestu Sereď, kde logistické centrum spoločnosti sídli, a 10 tisíc eur pôjde na vývoj vzdelávacích STEM webinárov určených deťom, na ktorých firma spolupracuje so združením Learn2Code.

O spoločnosti:

•    Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.

•    Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

•    Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

•    Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.

•    Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 2 600 zamestnancov na plný úväzok.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na https://amazon-news.cz/ a YouTube.