Od opatrovateľstva v Nemecku až k Vesmírnej ihle v Seattli

Od opatrovateľstva v Nemecku až k Vesmírnej ihle v Seattli

Tímy Amazonu sú rozmanité, bez ohľadu na vek, dosiahnuté vzdelanie, pracovné skúsenosti si v radoch Amazonu môže nájsť miesto naozaj každý. Amazon ponúka príležitosti nielen pre vstupné pozície, ale aj pre odborníkov od prevádzkových manažérov a inžinierov cez HR, financie, IT odborníkov. Aj pani Julka si v Amazone našla prácu, ktorá ju napĺňa a baví.

Príbeh pani Julky

05/10/2020

Pani Júlia Sabová (59), zamestnankyňa Amazonu pôsobí v logistickom centre v Seredi už vyše dvoch rokov, od roku 2018. Na novú pozíciu nastupovala, keď mala 57 rokov a úplne tým zmenila svoje povolanie. Je známa svojou starostlivosťou o druhých, ochotou a inšpiratívnym a pozitívnym prístupom k životu. Pred svojou kariérou v Amazone pracovala ako opatrovateľka v Nemecku a Rakúsku. Neovládala síce dokonale jazyk, ale do zahraničia sa aj tak odvážne vybrala.

,,Keď som sa pred dvadsiatimi rokmi stala vdovou, zostala som so svojimi štyrmi malými deťmi sama a nebol priestor na sebarealizáciu,“ hovorí pani Júlia. ,,Prácu opatrovateľky som robila dlhé roky,  bolo to náročné a po čase ma už táto práca nenapĺňala. Vtedy mi kamarátka povedala o práci v Amazone. Neváhala som ani chvíľu a dobre som urobila, Amazon sa mi stal druhou rodinou.“

Pani Júlia začala v logistickom centre Amazonu pracovať na oddelení, kde jej a jej kolegom prechádzajú rukami najrôznejšie výrobky, ktoré zákazníci vrátili. Práve na tomto oddelení rozhodujú, čo sa s nimi bude ďalej diať. Na tejto pozícii si osvojila prácu s počítačom. Dnes už školí aj nových zamestnancov.  

Vďaka Amazonu letela prvýkrát v živote lietadlom. Priamo do centrály Amazonu, do mesta v Seattle v USA. ,,Amazon vyhlásil súťaž, do ktorej sa mohol zapojiť každý zamestnanec. Stačilo napísať svoj príbeh, prečo sme sa rozhodli pre prácu v Amazone,“ spomína pani Júlia. ,,Do súťaže som sa zapojila a bola som veľmi prekvapená a potešená, keď som zistila, že som cestu do amerického Seattlu vyhrala práve ja.“

V rámci tejto cesty navštívila pani Júlia nielen centrálu Amazonu, kde sa spoznala s kolegami z celého sveta, ale aj rôzne atrakcie, akými sú Seattle Aquarium, Veľké koleso v Seattli, mesto si pozrela aj z najvyššieho bodu – z Vesmírnej ihly a zažila ajplavbu loďou. ,,Bol to neuveriteľný zážitok! Ešte nikdy predtým som neletela lietadlom a nikdy by som si nebola pomyslela, že sa za svojho života dostanem do Ameriky.“

Túto a podobné zamestnanecké súťaže organizuje Amazon pravidelne a okrem nich ponúka aj celý rad ďalších zamestnaneckých benefitov, ako je dodatočný až 20% mesačný bonus, súkromná zdravotná starostlivosť, životné poistenie, doplnkový dôchodkový plán, zľavy na nákupy na Amazon.de, program Ramp Back pre rodičov a mnoho ďalších, vrátane inovatívneho vzdelávacieho programu Career Choice pokrývajúceho až 95% školného.

Zamestnanci Amazonu v reverznom centre v Seredi dostávajú konkurenčné platy od 5,50 eur (pozície na vstupnej úrovni) a 7,00 eur (vedúci tímov). Amazon takisto ponúka tradičné, vzostupné kariérne postupy, ktoré umožňujú ľuďom rozvíjať sa a pripravovať sa na manažérske pozície. Od začiatku pôsobenia spoločnosti Amazon na Slovensku v roku 2017 bolo v rámci interných štruktúr spoločnosti povýšených viac ako 80 zamestnancov.

 

O spoločnosti Amazon:

•    Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.

•    Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

•    Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

•    Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.

•    Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 2 600 zamestnancov na plný úväzok.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a na press portáli spoločnosti.