Amazon na Slovensku zvyšuje celkovú pracovnú silu na 3 000 stálych pracovných miest

Amazon na Slovensku zvyšuje celkovú pracovnú silu na 3 000 stálych pracovných miest

• Najmodernejšie logistické centrum spoločnosti Amazon v Seredi vytvorilo počas troch rokov svojej činnosti viac ako 2 000 stálych pracovných miest • Amazon pokračuje v rozširovaní svojej bratislavskej korporátnej kancelárie, kde spoločnosť zamestnáva už viac ako 1 000 ľudí

14/10/2020

Spoločnosť Amazon dnes oznámila, že v jej Logistickom centre v Seredi bolo od otvorenia v roku 2017 vytvorených 2 000 stálych pracovných miest a v jej bratislavskej kancelárii viac ako 1 000 pracovných miest, čím sa celkový počet stálych slovenských zamestnancov spoločnosti zvýšil na 3 000.

Reverzné centrum spoločnosti Amazon so sídlom v Seredi vytvorilo od otvorenia v roku 2017 už 2 000 pracovných miest na plný úväzok. Spolu s korporátnou kanceláriou Amazon zvyšuje celkovú pracovnú silu na 3 000. Zamestnanci na Slovensku zastávajú najrôznejšie pozície s rôznou úrovňou skúseností, zručností a vzdelania, od veľkého množstva vstupných pozícií v prevádzke, cez oblasti ako sú financie a dane, mzdy a Amazon biznis, až po tímy pre reklamu a katalógy, so sídlom v Bratislave.

„Sme hrdí na to, že neustále rozširujeme naše podnikanie a vytvárame pracovné pozície pre ľudí z regiónov v blízkosti nášho sídla, a pritom ponúkame konkurenčné mzdy a komplexné zamestnanecké výhody už od prvého pracovného dňa. Ponúkame tiež veľké príležitosti profesionálom, od prevádzkových manažérov a inžinierov cez odborníkov na HR, financie, IT alebo aj program pre absolventov, aby sa pripojili k našim tímom,“ hovorí Radek Stegbauer, generálny riaditeľ spoločnosti Amazon v Seredi.

„Amazon je pre slovenskú ekonomiku jednoznačne dôležitý ako zamestnávateľ a daňový poplatník. S príchodom spoločnosti získala naša ekonomika cennú investíciu, ktorá pomáha diverzifikovať slovenský priemysel, a stala sa odolnejšou voči výkyvom ekonomického cyklu. Oceňujem to o to viac, že Amazon sa na slovenskom trhu udomácnil bez akejkoľvek investičnej pomoci,“ povedal Richard Sulík, minister hospodárstva Slovenskej republiky.

Trnavská župa víta iniciatívy zamerané na vytváranie nových pracovných miest. Som veľmi rád, že seredský Amazon ďalej rastie a ponúka tisíce pracovných príležitostí v našom kraji vrátane manažérskych pozícií,“ uviedol Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja.

„Rozhodnutie spoločnosti Amazon vybudovať svoje logistické centrum v našom meste sa ukázalo ako veľmi pozitívne. Spoločnosť Amazon prispela k zníženiu nezamestnanosti v celom regióne. Podporila miestne školy, denné centrum  pre  seniorov i útulok pre bezdomovcov. Vážim si ústretovosť  Amazonu, spoluprácu mesta Sereď a vedenia  spoločnosti  hodnotím ako nadštandardnú. Spoločnosti   Amazon ďakujem a verím, že naša spolupráca bude pokračovať,“ uviedol Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď.

Práca v reverznom centre spoločnosti Amazon

Zamestnanci Amazonu v reverznom centre v Seredi dostávajú konkurenčné platy od 5,50 eur (pozície na základnej úrovni) alebo od 7,00 eur (vedúci tímov). Okrem špičkových zamestnaneckých výhod v odbore, ako je dodatočný až 20% mesačný bonus stanovený na základe dochádzky a výsledkov prevádzky a ročný bonus až 8,5% brutto, spoločnosť Amazon zároveň poskytuje súkromnú zdravotnú starostlivosť, životné poistenie, doplnkový dôchodkový plán, autobusovú dopravu s mesačným poplatkom iba 24 €, stravovanie za 1 €, zľavy na nákupy na Amazon.de, program Ramp Back pre rodičov a mnoho ďalších, vrátane inovatívneho programu Career Choice, ktorý pokrýva až 95 % školných výdavkov.

Career Choice pomáha školiť zamestnancov na pracovné miesta v Amazone a ďalších spoločnostiach. Tento program preplatí až 95 % školného za kurzy vo vybraných žiadaných odboroch, bez ohľadu na to, či sú tieto zručnosti relevantné pre budúci kariérny postup v Amazone. Na Slovensku začal program Career Choice fungovať koncom roka 2018 a bolo v rámci neho celkovo investovaných do odbornej prípravy a vzdelávania zamestnancov 132 tisíc eur. Od začiatku programu tento program na Slovensku podporil viac ako 240 zamestnancov a celosvetovo viac ako 19 tisíc. Hoci bol počet záujemcov pre prvý polrok 2020 ovplyvnený pandémiou COVID-19, program má stúpajúcu tendenciu. Medzi najobľúbenejšie kariérne kurzy patria IT kurzy, kurzy ekonómie a účtovníctva.

Amazon tiež ponúka tradičné, vzostupné kariérne postupy, ktoré umožňujú ľuďom rozvíjať sa a pripravovať sa na manažérske pozície. Od začiatku spustenia prevádzky spoločnosti Amazon na Slovensku v roku 2017 bolo v rámci interných štruktúr spoločnosti povýšených viac ako 80 zamestnancov.

Amazon v Bratislave

Amazon v Bratislave v súčasnosti vytvára viac ako 1 000 pracovných miest. Korporátna jednotka spoločnosti Amazon sa naďalej rozrastá vo viacerých oblastiach a má otvorených viac ako 100 pracovných pozícií. Rôzne tímy v súčasnosti hľadajú skúsených kandidátov aj absolventov, z odborov financií, miezd, daní, reklamy, správy účtov a jazykových špecialistov na preklady a lokalizáciu.

„Naše tímy sú veľmi rozmanité a medzinárodné, v kancelárii máme 60 národností, viac ako polovicu našej pracovnej sily tvoria ženy a tiež 53% všetkých manažérskych pozícií zastávajú ženy,“ uviedla Barbora Slivková, HR manažérka spoločnosti Amazon prevádzky v Bratislave.

O spoločnosti Amazon:

•    Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta.

•    Činnosť Amazonu stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

•    Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

•    Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.

•    Spoločnosť Amazon zamestnáva na Slovensku viac ako 2 600 zamestnancov na plný úväzok.

 

Novinky zo sveta Amazonu nájdete na sociálnych sieťach Twitter, Instagram a na press portáli spoločnosti.